Buiten is het een donkere dag. Echt zo’n zwaarbewolkte decemberdag, op weg naar de kortste dag van het jaar. Toch schijnt de zon! Ik fiets naar mijn nieuwe praktijkruimte en race het holletje af, de Achterweg op. Er daar op de hoek schijnt de zon! Vanaf de ramen straalt de knalgele zon van Aurora me tegemoet! Wat een zalig begin van de dag. Binnen ruikt het naar roosjes, naar de geurkaarsjes die ik kreeg van een dierbare klant. Kachels hoog, kopje koffie, zucht, heerlijk, ontspanning. Even mijmeren. Terugkijken op 2015. Mijn hemel, wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar. Als in een film flitsen allerlei gebeurtenissen door mijn gedachten. Mooie momenten, zorgelijke momenten, blije  en ook droevige momenten. Klanten die te maken kregen met ernstige ziekte van henzelf of dierbaren. Mantelzorgers die overbelast raakten. Sommigen die zelfs, soms toch nog onverwacht, afscheid moesten nemen. Kortom voor velen een bewogen jaar.

Ook voor mij was het een jaar waarin de boel regelmatig even heftig door elkaar werd geschud. Toch, als ik nu terugkijk overheerst ondanks de soms heftige gebeurtenissen een groot gevoel van dankbaarheid. Dankbaar dat ik in de gelegenheid ben geweest heel veel mensen in mijn praktijk te mogen ontvangen en hen op weg te helpen terug in balans te komen. Dankbaar voor de prachtige trainingen die ik samen met Joyce mocht geven. Dankbaar voor wat ik allemaal mocht leren en ontvangen. Dankbaar dat dit prachtige nieuwe plekje door het universum zo in mijn schoot werd geworpen! Dankbaar dat ik weer meer inzicht heb gekregen in mijn eigen processen en gezondheid.

Dankbaarheid is een fijne frequentie. Het zorgt ervoor dat alles blijft stromen en dat we uit tegenslagen lessen halen die ons weer verder brengen en doen groeien. Zoals ik in de vorige nieuwsbrief met u deelde kreeg ik het afgelopen jaar veel duidelijkheid over mijn eigen gezondheid en inmiddels ben ik weer terug in mijn kracht! Best grappig om proefkonijn van je eigen therapieën te zijn maar toch is dat soms heel waardevol! Gelukkig heb ik mensen om mij heen die ook mij bijstaan in mijn proces van herstel en heling! De kennis wat betreft de ziekte van Lyme vordert gestaag en in januari volgen er nog een aantal studie dagen. In het komend jaar zal ik nog beter in staat zijn mensen met Lyme te begeleiden en zal ik met een uitgebreid behandel protocol komen dat gebaseerd is op ontgiften, orthomoleculaire- en energetische aanpak, maar waar ook aandacht zal zijn voor de psych-sociale kant.

Zachtjes aan laten we 2015 los. Laten we al het licht van 2015 meenemen naar het nieuwe jaar! Laten we alle zaadjes die we hebben gepland, licht, liefde en aandacht geven zodat de positiviteit en vernieuwing mag wortelen en groeien! Laten we proberen alle gevoelens van boosheid, teleurstelling en verdriet te transformeren naar mededogen voor ons zelf en onze omgeving. Laten we dankbaar zijn dat we hier mogen zijn op deze prachtige aarde! Ik dank u allen voor uw vertrouwen, de lach en de traan die we mochten delen en de inspirerende gesprekken die ik met velen van u mocht hebben! Het maakt mij tot een gelukkig mens! Ik wens u mooie, gezegende en vrolijke kerstdagen! Kracht, liefde en verbinding wens ik allen die door omstandigheden dit jaar een minder fijne kerst vieren. Tot in het nieuwe jaar!

In licht, liefde en dankbaarheid.